Fredag i stugan

Nu vart det fredag igen. Trevligt, men veckorna går lite för fort...
Skulle gärna ha fler fredagar dock, och kyckling ska de ju vara på fredagar!
Det tycker jag är bra!

Lets dance bjöd på kuliga danser ikväll tycker jag!
Jag hoppas ju på Jessica, som jag gjort sen innan dom börja dansa... vet inte varför? Men alla är ju ju superduktiga!

Kollade på Skavlan sen, Mari Boine har den vackraste rösten jag någonsin hört, det var häftigt att höra!
Jag blev direkt ett fan! Helt tagen!

Jag gjorde en kycklingrätt ikväll som jag hittade på den här fina bloggen: mat såklart!

och kan ni gissa vad vi åt till efterätt????










Fint som snus!




Asiatisk BBQkyckling (från matsåklart.se)
med wok och nudlar, 4 port

Kyckling:

4 kycklingfileér, delade i tre delar vardera
salt, grillkrydda
1 msk olivolja
3-4 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
2-3 lime (saften)
½ dl vatten
½ kruka hackad persillja

Woken:

1 paprika
2 portabella
1 gul lök
2 morötter
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
3 msk oyster sauce
½ dl vatten

Valfria nudlar


Sätt på ugnen på 175 °C.
Strimla grönsakerna, de hårdaste tunnast såklart!
Dela kycklingen och krydda runt om med salt och grillkrydda.
Bryn kycklingen runt om i stekpanna och lägg den sen i ugnsform.
Stek vitlöken i sambal oelek och olja.
Tag pannan åt sidan och pressa i lime och tillsätt vatten.
Häll blandningen över kycklingen och ställ in i ugn i 7-8 minuter.
Woka grönsakerna på hög värme i ett par minuter, tillsätt oyster saucen och vattnet.
Sänk värmen och hetta ett par minuter till.
Jag gillar när grönsakerna har lite krisp i mitten, men det är ju valfritt.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
När kycklingen är klar, strö över hackad persillja.

Smaklig fredag!


Kommentarer
Postat av: Elin

haha ni åt cheesecake eller hur det stavas...

2011-03-18 @ 23:12:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0