Kyckling sallad
Det är gott med sallad.
Här gjorde jag en med kyckling och moghrabiah.
Jag hade ingen ost hemma men nästa gång bli det mozarella till också.
Moghrabiah kallas också stor couscous eller pärlcouscous.
Kornen är större, godare och roligare på alla vis bortsätt koktiden på 25 min.
Men det är ju lagom tid för att fixa resten till salladen.
Smaka alltid på ett korn så de är klara, koktiden
20 minuter som står på förpackningen är för kort för min spis.
Näringsmässigt kan moghrabiag jämställas med pasta.
Det är mycket citorn här nu i min mat, men jag tycker det blir så freecht och kul med citron!
Kycklingen fick tina och marinera i saft och skal av citron och limejouice.
Mellofesten var ju trist eller kanske mest resultatet...
gillade Danny ju, In the club, the club, o o, in the club, the club....
Dressingen se lite fjantig ut, men det räckte perfekt till två!
Jag vill mest visa min fina dessingflaska som vi använder för jämnan!
Kycklingsallad för två.
Ha gärna mozarella ost och kanske ett vitlöksbröd till!
1 påse säsongens sallad
1 röd paprika i ringar
½ paket söta miniplommontomater, delade
3 kiwi skalade och skivade
4 salladslökar skivade
½ paket kyclinginnerfilé
1 ½ dl moghrabiah
2 citroner, saft och skal
5 msk limejouice
svartpeppar och salt
Dressing:
saft av 1 citron
½ dl olivolja
havssalt
svartpeppar
Tidigare på dagen:
Ta upp kycklingen ur frysen och lägg i en skål.
Riv skal och pressa citroner och häll den och limesaften över kycklingen.
Häll över lite salt och peppar.
Låt stå framme och tina, vänd runt ibland.
Koka moghrabiahn i ca 25 minuter, ta till mer vatten och tid än på förpackningen.
Ska kokas livligt.
Gör under tiden resten av salladen och dressingen.
När det är 10 minuter kvar på moghrabiahn så är det dax för kycklingen.
Häll i kyckling och marinad i en gryta eller djupare stekpanna och låt puttra under lock i ca 7 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Fiska upp kycklingen och lägg på salladen. Strö gärna över lite salladslök eller peppar.
Kycklingen ser lite tråkig ut, men smaken är fin!
Här gjorde jag en med kyckling och moghrabiah.
Jag hade ingen ost hemma men nästa gång bli det mozarella till också.
Moghrabiah kallas också stor couscous eller pärlcouscous.
Kornen är större, godare och roligare på alla vis bortsätt koktiden på 25 min.
Men det är ju lagom tid för att fixa resten till salladen.
Smaka alltid på ett korn så de är klara, koktiden
20 minuter som står på förpackningen är för kort för min spis.
Näringsmässigt kan moghrabiag jämställas med pasta.
Det är mycket citorn här nu i min mat, men jag tycker det blir så freecht och kul med citron!
Kycklingen fick tina och marinera i saft och skal av citron och limejouice.
Mellofesten var ju trist eller kanske mest resultatet...
gillade Danny ju, In the club, the club, o o, in the club, the club....
Dressingen se lite fjantig ut, men det räckte perfekt till två!
Jag vill mest visa min fina dessingflaska som vi använder för jämnan!
Kycklingsallad för två.
Ha gärna mozarella ost och kanske ett vitlöksbröd till!
1 påse säsongens sallad
1 röd paprika i ringar
½ paket söta miniplommontomater, delade
3 kiwi skalade och skivade
4 salladslökar skivade
½ paket kyclinginnerfilé
1 ½ dl moghrabiah
2 citroner, saft och skal
5 msk limejouice
svartpeppar och salt
Dressing:
saft av 1 citron
½ dl olivolja
havssalt
svartpeppar
Tidigare på dagen:
Ta upp kycklingen ur frysen och lägg i en skål.
Riv skal och pressa citroner och häll den och limesaften över kycklingen.
Häll över lite salt och peppar.
Låt stå framme och tina, vänd runt ibland.
Koka moghrabiahn i ca 25 minuter, ta till mer vatten och tid än på förpackningen.
Ska kokas livligt.
Gör under tiden resten av salladen och dressingen.
När det är 10 minuter kvar på moghrabiahn så är det dax för kycklingen.
Häll i kyckling och marinad i en gryta eller djupare stekpanna och låt puttra under lock i ca 7 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Fiska upp kycklingen och lägg på salladen. Strö gärna över lite salladslök eller peppar.
Kycklingen ser lite tråkig ut, men smaken är fin!
Kommentarer
Postat av: Stina
Åh gu vad gott det där såg ut!
Postat av: Elin
jag är hungrig,kan du komma hit att laga mat!!
Trackback