Päronpaj med mördeg
Jag hade faktist en mördegsrulle i frysen - som jag INTE har handlat själv.
Men jag tänkte inte slänga den så idag gjorde jag en päronpaj!
Mördeg kan man enklet göra själv - kolla i din kokbok!
Päronpaj 5-6 port
En mördegsrulle (eller hellre egen sats)
3 stora conference päron
3 ägg
4 dl cremefraich
1,5 dl kesella
rivet skal av en citron
saft av ½ citron
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Lägg mördegen i en pajform och förgrädda ca 8 minuter i 200 °C.
Skala, dela och kärna ur päronen.
Skiva i ½ cm tjocka skivor men låt dem sitta ihop i kviständen.
Vispa ihop resten av ingredienserna.
Lägg päronen i formen och häll över smeten.
Grädda i ca ½ timme i 200 °C eller tills kakan "stannat" och fått färg.
Låt svalna lite och servera med gräddglass.
Men jag tänkte inte slänga den så idag gjorde jag en päronpaj!
Mördeg kan man enklet göra själv - kolla i din kokbok!
Päronpaj 5-6 port
En mördegsrulle (eller hellre egen sats)
3 stora conference päron
3 ägg
4 dl cremefraich
1,5 dl kesella
rivet skal av en citron
saft av ½ citron
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Lägg mördegen i en pajform och förgrädda ca 8 minuter i 200 °C.
Skala, dela och kärna ur päronen.
Skiva i ½ cm tjocka skivor men låt dem sitta ihop i kviständen.
Vispa ihop resten av ingredienserna.
Lägg päronen i formen och häll över smeten.
Grädda i ca ½ timme i 200 °C eller tills kakan "stannat" och fått färg.
Låt svalna lite och servera med gräddglass.
Kommentarer
Trackback