Frittatamuffins
Det här receptet hittade jag i en gammal buffetidning.
Har ändrat lite, men samma princip.
Jag ska nog ha med dem på påsk buffen i år.
Gott med matmuffins - lite nytt för mej, måste prova fler.
Servera kalla eller ljumna, på ett buffebord eller med en sallad.
Frittatamuffins
6 st.
2-3 potatis
10 cm purjulök (den ljusa delen)
1 vitlöksklyfta
1 dl urkärnade kalamataoliver
100 g fetaost
persillja
3 ägg
½ dl mjölk
smör
olivolja, salt och peppar
Skala och koka potatisen. Låt den svalna.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Ansa och skär purjulöken i cm-tjocka skivor.
Finhacka vitlöken. Fräs löken mjuk i olja, salta och peppra.
Tärna potatis och feta ost.
Hacka oliver och persillja.
Blanda samman hack och lök och portionera ut i en smord muffinsplåt.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Häll äggsmeten över fyllningen i muffinsformen.
Tillaga mitt i ugnen 35-40 minuter.
Har ändrat lite, men samma princip.
Jag ska nog ha med dem på påsk buffen i år.
Gott med matmuffins - lite nytt för mej, måste prova fler.
Servera kalla eller ljumna, på ett buffebord eller med en sallad.
Frittatamuffins
6 st.
2-3 potatis
10 cm purjulök (den ljusa delen)
1 vitlöksklyfta
1 dl urkärnade kalamataoliver
100 g fetaost
persillja
3 ägg
½ dl mjölk
smör
olivolja, salt och peppar
Skala och koka potatisen. Låt den svalna.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Ansa och skär purjulöken i cm-tjocka skivor.
Finhacka vitlöken. Fräs löken mjuk i olja, salta och peppra.
Tärna potatis och feta ost.
Hacka oliver och persillja.
Blanda samman hack och lök och portionera ut i en smord muffinsplåt.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Häll äggsmeten över fyllningen i muffinsformen.
Tillaga mitt i ugnen 35-40 minuter.
Kommentarer
Trackback