Salsa Verde



Salsa Verde - Grön Sås - salt, friskt och örtigt


 

  • 50 g ruccola
  • ½ kruka persillja utan stammar
  • ½ kruka basilika blad
  • 1-2 tsk havssalt
  • 2 msk kapris hackad
  • saft av ½ citron
  • peppar
  • 1-2 dl olivolja

Finhacka det gröna rejält med vass kniv.
Lägg hacket i en rundbottnad skål och strö över saltet.
Rör med kraftiga tag så allt blandas. Saltet gör det gröna saftigare.
Blanda i kapris, citron och peppra efter smak.
Häll över olivolja och smaka av.

Salsa Verde ca 4 port

Jag har uttgåt från recept ur "Kärlek, oliver och timjan"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0