Rådjursbog

Fint med rå om det är rätt kryddat.
Jag gillar inte köttsmaken som enligt min smak bli lite för vild ibland,
men med mycket kryddor så dämpas den smaken och blir istället ljuvlig.









Råbog

Två normalstora bogar räcker gott till 6-7 pers.
Servera potatis och en god sallad till och låt morötter koka med köttet.

2 bogar med ben
3 msk smör
2 msk olja
3 gula lökar delade i fyra
5 morötter i bitar
33 cl mörk öl
1 dl vatten
6-8 pepparkorn
3 lagerblad
2 tärningar ekologisk köttbuljong
2 tsk timjan
2-3 msk sirap

Bryn bogarna en och en runt om så gott det går.
Lägg båda bogarna i grytan och tillsätt resten.
Låt puttra stilla i 1½-2 timmar.
Köttet är lätt att lossa från benen och fint att skära upp i goa bitar.

Sås:
Sila 4 dl sky och tillsätt grädde.
Vill du ha såsen tjockare så red med lite mjöl som rörts ut i lite mjölk.

Kommentarer
Postat av: Anonym

så himla gott var det!

2011-04-19 @ 14:11:49
URL: http://lorenasvensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0