Räk och champinjonpaj

Det här var mitt bästa bidrag till långfredagens knytis!





Mmsmarrigt!
Perfekt buffe paj!



Räk och champinjonpaj under smarrigt täcke.
Receptet kommer från boken "härliga pajer till middag och dessert"!

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

200 g champinjoner
smör att steka i
salt och peppar
400 g skalade räkor
2 dl majonäs
1 dl cremé fraich
1 dl finhackad dill
2 msk svensk senap
2 äggvitor

Kör ihop pajdegen i matberedaren.
Tryck ut den i en pajform och lår vila 30 min i kylskåp.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
Skiva champinjonerna och stek som i smör, salta och peppra.
Lägg räkorna i pajformen och täck med champinjoner.
Blanda majonäs, äggulor, cremefraich, dill, senap och salt och peppar.
Vispa äggulorna till hårt skum och vän försiktigt ner i majjosmeten.
Bred smeten över fyllningen. Grädda i ca 10 minuter, tills täcket fått färg.


Kommentarer
Postat av: Lollo i stugan

såå god var den!

2011-04-24 @ 14:26:59
Postat av: Lollo i stugan

såå god var den!

2011-04-24 @ 14:48:59
Postat av: Lollo i stugan

såå god var den!

2011-04-24 @ 14:49:00
Postat av: Lollo på jobbet

Uppdatera! Är ju såå nyfiken:)

2011-04-26 @ 21:41:08
Postat av: Maja

Mums vad gott! Älskar verkligen paj, enkelt och übersmarrigt:)

2011-04-26 @ 22:47:21
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: Börje

Har du lagt ner bloggen???

2011-04-27 @ 23:13:59
Postat av: Elin

När har du tänkt att börja blogga igen?????

2011-04-28 @ 23:10:36
Postat av: Anonym

Vem är börje? Karin?;) uppdatera nu!! förresten så är jag vaken så här tidigt och varit det i nån timme =)

2011-04-29 @ 07:44:10
URL: http://lorenasvensson.blogg.se/
Postat av: Elin

Ne det är jag som är börje!



NU ÄR DET HÖÖÖÖG TID ATT UPPDATERA!!!!!

2011-05-01 @ 20:43:49
Postat av: Mia

Oj, här var det kackel i hönsgården!

2011-05-03 @ 22:25:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0