Kyckling Gul

Fin gul kycklinggryta det här, perfekt att laga i trakörpanna.
Som vanligt med mina recept så är det väldigt enkelt!
Man ska helst äta den med ett gott ljust bröd. 
Grytan bli ganska flytade så det passar bra med ett bröd till.
Jag sa till Roger när jag kokat ihop den här rätten:
Kom och ät äcklig mat! Men den råkade vara god.
Kul när man förvånar sig själv!

Jag lagar nästan aldrig efter några exakta mått eller recept.
Så SMAKA alltid när ni lagar mina recept och gör som ni sälva känner!!
Det har nog aldrig hänt att jag någonsin har haft alla ingredienser hemma,
så det gäller att kunna koka soppa på en skruv! :)
Jag fick inspiration till denna rätten från Mathias Pilblads "Kyckling à la Greque".
Men det receptet innehåller: färnkål, scharlottenlök, saffran och dill
och inget vin, zuccini, cayennepeppar, gurkmeja, timjan eller creme fraich.
Haha... inte mycket kvar av greken!






Chicken Yellow
2-3 port

2 kycklingfiléer
2 morötter i slantar
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor finhackade
2 potatisar i 2 cm tärningar
½ zuccini i tärningar
1 dl vitt matlagningsvin
½ liter hönsbuljong
1-2 dl creme fraich
olivolja
färsk timjan
gurkmeja
cayenne peppar
salt o peppar

Dela varje kycklingfilé i fyra delar.
Salta och peppra delarna.
Stek morötter, lök, vitlök, zuccini i olivolja.
Tillsätt potatisen efter en stund.
Häll över buljong och vin.
Koka ca 5 minuter under lock.
Rör i creme fraich och kryddor i grytan.
Lägg fileérna över grönsakerna och låt koka ca 7 minuter
under lock tills allt ät mjuk och genomkokt.
Smaka av och balansera kryddorna.
Garnerna med färsk timjan.




Kommentarer
Postat av: Anonym

Blää vad du är dålig på att uppdatera!

meeeen jag tycker om dig ändå!

2011-02-15 @ 22:22:29
Postat av: Anonym

MUMS! inget vin är bra att ha i =) det HADE VI JU INTE I LÖRDAGS HELLER ;) OJ STOORA bokstäver

2011-02-16 @ 13:28:46
URL: http://lorenasvensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0