Sura honugsgrilljerade fileér med vänligt mos och grym salsa

Jag är så sur över att jag inte kan lägg upp min mat snyggare och
ta bättre foton för det skulle verkligen den här rätten förkäna!
Den är fakiskt komponerad av mej själv men ändå bland det godaste jag ätit på länge.
Det var nog dock den goda salsa verden som gjorde det!



Fult men gott


Citronmarinerade fileér med vänligt mos och salsa Verde.
4 port

  • 4 kycklingfiléer
  • saft av 1 citron
  • ½ dl olivolja
  • salt och peppar
  • senare: 1 msk honung

Lägg fileérn i en plastpåse och häll i resten (utom honungen).
Gojsa runt så det blandas - låt marinera minst 1 timma,
gärna längre tex över natten i kylskåp.

  • 3 stora potatisar
  • 4 stora palsternackor
  • 6 stora morötter
  • vitpeppar
  • ca 1 dl mjölk
  • 2 msk smör

Sätt på ugnen på 225 °C.
Skala och skiva rotsakerna. Tänk på att skiva palsternackan tvärs pga dess fiber.
Potatisen kanske du kan ha i hela eller i halvor beroende på storlek.
Morötterna tar längst tid på sig att bli klara för mosning - skär dom minst.

Släng i lite olja i en ugnsform och lägg i fileérna.
Stänk över lite extra citron och dra några drag med tex 
Santa Maria Five Peppers.


Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Koka rotsakerna i ca 15 minuter eller tills de är klara. 
 
Gör
Salsa Verde. (Hoppa för guddsskull inte den!!!)

Ta ut kycklingen efter ca 20 minuter och stryk på eller ringla över honugen.
Ställ in i ytterligare 5 minuter på grill.

Häll av rotsakerna men låt lite av vattnet vara kvar.
Mixa dem med mjölk och smör och smaka av med vitpeppar.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0