Den absolut godaste tårtan!



Ja, den är mycket godare än vad den ser ut!
Jag har ärligt varit sugen på den ända sen jag åt den sist...
Men man kan ju inte göra tårta varje dag!
Nu måste jag bara hitta en bra ursäkt att göra den snart igen!



Maräng och hallon tårta med fräscha smaker!
Recept från "Härliga pajer till middag och dessert"

6 äggvitor
2 dl socker

smör till formen
ca 1 dl flagad mander

4 dl turkisk yoghurt
100 g hallon (färska eller frysta)
½ dl flytande honung
finrivet limeskal

Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt socker och vispa lite till.
Smörj en spingform rikligt ända upp på kanter och botten.
Strö på mandelflagor ganska noggrant.
Klicka i marängen i formen och grädda i 60 minuter i 150 grader underst i ugnen.
Marängen lyfter sig mycket och om ytan börjar bli för mörk kan man
sätta en plåt i översta valsen för att slippa en bränd yta.
Låt bottnen svalna och lossa sen formen kant.
Bred på yoghurt. Garnera med hallon och ringla över honung.
Om hallonen är fryta så kan de tina lite innan garnering.
Missa inte att strö över rivet limeskal!

Ät och njut!

Kommentarer
Postat av: Elin

Du kan komma upp hit och göra den!! Det är en bra ursäkt!!

2011-05-04 @ 12:30:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0