Fina firren!



Jag gillar den här soppan för att den har en vänlig smak som garanterat blir
godkännd även av dem som inte brukar gilla fisk.
Och så är det trevligt med vit fisk tycker jag.
Den vita fisken har blivit lite dissad, iaf av mej då jag gärna hellre äter lax.

Men det bästa är att den är så lättlagad, går snabbt att laga och är så god!! 
Tapenade på ljust bröd till soppan lyfter hela rätten, så missa inte den!




Fisksoppa med halloumi, 6 port

  • 600 gram vit fiskfilé
  • 1 liter fisk- eller grönsaksbuljong eller fond
  • 1-2 gula lökar
  • 1 röd lök
  • 2-3 morötter
  • ½ zuccini
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 400 gram halloumi
  • finhackad basilika
  • 1 msk honung
  • olivolja
  • svartpeppar

Tärna morötterna i 1 cm stora tärningar.
Fräs dem mjuka på medelvärme i olivolja i samma kastrull som soppan ska lagas i.
Finhacka löken och skär zuccini 1½-2 cm stora tärningar.
Fräs med löken de sista minuterna.
Grönsakerna ska inte få färg, utan bara bli mjuka.

Tillsätt buljongen, krossade tomater och tomatpurén.
Låt koka upp och lägg i fisken, skuren i bitar.
Lägg i honung och basilika.
Låt sjuda i 10 minuter, tills fisken är genomkokt men fortfarande håller ihop.
Smaka av soppan med peppar och olivolja.

Ta kastrullen av värmen och lägg i osten skuren i mindre kuber.
Låt soppan stå på svag värme - den får inte koka - i 5 minuter.
Smaka eventuellt av med mer kryddor.
Servera med svarta oliver, ett gott ljust bröd och tapenade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0