Risotto med trattkantareller

Risotto är jag ingen mästare på precis.
Men alla är vi barn i början och här är ett av mina försök.
Det jag lärt mej är iallafall att risotto kräver kärlek och uppmärksamhet.
Till risotton åt vi pepparbiff och sås på dess sky.

Salladen hittar du HÄR.





Mias trattkantarellrisotto.

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
4 dl avorioris
2 msk smör
2 dl vitt vin
9 dl ekologisk buljong av kyckling eller grönsak
2 dl riven parmesanost
en näve torkad trattkantarell
1 msk kantarellfond
salt och peppar

Lägg de lätt sönderkrasade kantarellerna i lite vatten.
Värm buljongen så den är nästan kokande.
Fräs försiktit löken mjuk i smöret. Tillsätt riset efter någon minut.
När allt är glansigt efter 2-3 minuter så tillsätt vinet.
Späd sedan med den varma buljongen lite i taget.
Tillsätt svamp med vattnet och fonden.
När buljongen kokat in är det dax att späda lite till.
Rör hela tiden och späd pö om pö.
Ge risotton kärlek och omtanke helt enkelt.
Riset är klart efter ca 20 minuter.
Det ska vara en liten kärna i riset.
Tillsätt sedan osten och ev lite mer smör.
Smaka av med peppar och salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0